2014-10-10

Biznesowa Liga Squasha

10.10.2014

Przypominamy, że do 12.10.2014 można jeszcze zgłaszać drużyny do Biznesowej Ligi Squasha, która rusza 25 października. Zgłoszenia przyjmuje Maciej Chądzyński na adres e-mail mchadzynski@squash.pl, pytania zaś można kierować osobiście pod nr telefonu 501 607 094.

23.09.2014

Z uwagi na rosnącą popularność squasha w Polsce i coraz większą liczbę różnorodnych rozgrywek zarówno indywidualnych jak i drużynowych Polska Federacja Squasha zaprasza do nowej formy rywalizacji drużynowej Biznesowej Ligii Squasha. Biznes i squash od dawna idą ze sobą w parze. Bacznie obserwujemy powstawanie lig wewnątrzfirmowych, które zagościły już w znanych polskich i zagranicznych korporacjach obecnych na naszym rynku. Widzimy zapotrzebowanie na tego rodzaju rozgrywki i wychodzimy temu naprzeciw. Wierzymy, że zdobędą one równie duże grono sympatyków co rozgrywki drużynowe PLS, które z powodzeniem odbywają się cyklicznie od kilku już lat i dodatkowo wpłyną na jeszcze większą popularność squasha w naszym kraju.
Prosimy o kierowanie zgłoszeń do koordynatora rozgrywek BLS Macieja Chądzyńskiego, który jest również organizatorem ich przebiegu. Zgłoszenia proszę przesyłać na adres email mchadzynski@squash.pl pytania zaś można kierować osobiście pod nr telefonu 501 607 094 ewentualnie na podany adres email.
Poniżej zamieszczamy kilka podstawowych punktów regulaminu BLS, który szczegółowo zostanie ogłoszony po weryfikacji i zaakceptowaniu przez Komisję Techniczną PFS.

Podstawowe punkty regulaminu:
1. Drużyny startują w składach 4-osobowych zaś zgłoszenia mogą zawierać dowolna ilość zgłoszonych zawodników, zawodnicy muszą być pracownikami firmy, którą reprezentują.
2. Nazwa drużyny musi zawierać nazwę firmy, która jest reprezentowana.
3. Zgłoszony zawodnik może reprezentować jedną drużynę.
4. Zawodnicy muszą być zgłoszeni w kolejności od nasilniejszej rakiety do najsłabszej rakiety.
5. Firma może zgłosić kilka drużyn do rozgrywek.
6. Składy drużyn mogą być męskie, damskie i mieszane.
7. Rozgrywki mają charakter ogólnopolski.
8. Główną zasadą rozgrywek jest odbycie meczów każdy z każdym podczas przewidzianych dziewięciu kolejek w sezonie.
9. Jedna kolejka przypada na 1 miesiąc kalendarzowy.
10. Pierwsza kolejka przewidziana jest na 25 października [sobota] br i odbędzie się w Warszawie.
11. W zgłoszeniu proszę podać osobę do kontaktu z ramienia firmy.

W razie dodatkowych pytań prosimy o kontakt z Maćkiem Chądzyńskim.
Otwieramy zgłoszenia dziś aż do 12 października.

PFS