2016-02-23

Drużynowe Mistrzostwa Europy w Squashu - Warszawa

Drużynowe Mistrzostwa Europy w Squashu od 4 do 7 maja w Warszawie!

W maju 2016 roku w Polsce odbędą się Drużynowe Mistrzostwa Europy w Squashu. Po raz pierwszy wydarzenie tej rangi będzie miało miejsce w naszym kraju. Mistrzostwa odbędą się po raz 44. wśród mężczyzn oraz 39. wśród kobiet.

Europejska Federacja Squasha przyjęła zgłoszenia 14 kobiecych i 20 męskich drużyn na majowe mistrzostwa. Do Polski przyjadą drużyny z Anglii, Austrii, Belgii, Chorwacji, Czech, Danii, Finlandii, Francji, Hiszpanii, Holandii, Irlandii, Izraela, Niemiec, Norwegii, Szkocji, Szwajcarii, Ukrainy, Walii, Węgier.

Mistrzostwa będą niepowtarzalną okazją, żeby zobaczyć na żywo najlepszych polskich i europejskich graczy squasha. Wśród mężczyzn zagrają m.in. Gregory Gaultier – (miejsce 2), Nick Matthew (miejsce 3), Simon Rösner (miejsce 7), czy Mathieu Castagnet (miejsce 8). Również wśród pań pojawią się znaczące postacie dyscypliny, zagrają Laura Massaro (miejsce 1), Camille Serme (miejsce 5) i Alison Waters (miejsce 13).

Program imprezy obejmuje 4 dni zawodów (4-7 maja 2016 r.). Przez pierwsze dwa dni będą miały miejsce mecze fazy grupowej, dwa kolejne dni to faza play-off, rozgrywana o wszystkie miejsca. Mistrzostwa są podzielone na kategorię damską i męską.

Impreza odbędzie się w KAHUNA Squash & Badminton, ul. Zawodzie 26, Warszawa.
Organizatorem Drużynowych Mistrzostw Europy w Squashu jest Polska Federacja Squasha oraz KAHUNA.

Więcej informacji:
www.eurosquash2016.com