2014-12-19

Karolina Wszołek uzupełnia skład Zarządu PFS

Z wielką przyjemnością informujemy, że z dniem 14 grudnia 2014 r. do Zarządu Polskiej Federacji Squasha dołączyła Karolina Wszołek.

Karolina rozpoczęła już przejmowanie nowych obowiązków. W następstwie spotkania Zarządu, które odbyło się we wtorek 16 grudnia, w obecności niektórych Członków Komisji Rewizyjnej, wstępnie obszar koncentracji Karoliny został określony na zagadnienia sportowe, włączając rozwój squasha kobiecego.

Karolina “zaraziła się” squashem podczas studiów w Wielkiej Brytanii, gdzie bardzo szybko dostała się do drużyny uniwersyteckiej King’s College, a później UCL. Od tamtej pory regularnie trenowała i grała w turniejach uniwersyteckich, drugiej dywizji drużynowej ligi angielskiej (Middlesex) oraz indywidualnych turniejach. Równie szybko uzyskała kwalifikacje trenerskie, w tym ESR (England Squash & Racketball) L2, co pozwoliło jej pracować właśnie dla ESR, jak również fundacji Spirit of Squash, Aquaterra, The Squash&Racketball Foundation i innych.

Karolina chciałaby swój czas i energię poświęcić przede wszystkim funkcjonowaniu i rozwojowi damskiego squasha w Polsce, ale nie tylko. Jej celem jest pomoc w budowaniu silnej i sprawnie funkcjonującej federacji, czynnie wspierającej zarówno graczy najlepszych jak i dopiero zaczynających swą przygodę ze squashem.

Z wykształcenia Karolina jest politologiem i nauczycielką języka angielskiego, a na co dzień prowadzi rodzinną agencję pośrednictwa nieruchomościami oraz prężnie rozwijającą się agencję turystyczną. Płynnie posługuje się językiem angielskim oraz niemieckim. Poza squashem uwielbia narciarstwo alpejskie i snowboard.