2010-01-05

Krakowski Festiwal Squasha 2010

Już wkrótce (w połowie lutego 2010) w Krakowie odbędzie się "Krakowski Festiwal Squasha 2010" czyli wielkie święto squasha związane z otwarciem nowego , największego na południu Polski klubu squashowego (Squash4You).

Krakowski Festiwal Squasha 2010

W planie  m.in.

- po raz pierwszy organizowany w Polsce

międzynarodowy zawodowy turniej squasha kobiet WISPA McWIL Polish Open 2010

z udziałem zawodniczek z czołówki Europy oraz najlepszych Polek (17-20.02.2010),

- ogólnopolski turniej squashowy Polskiej Federacji Squasha kat. A+

czyli z całą czołówką polskiego squasha -  w dniu 20.02.2010 odbędą się turnieje męski, damski i juniorski po których uczestnicy będą mogli obejrzeć finał turnieju zawodowego,

- impreza zatytułowana roboczo "Squash - najlepiej zarabiające 4 ściany" czyli pierwsze 2-dniowe

meeting dla inwestorów z całej Polski  (seminarium squashowe)

(coś w rodzaju "targów squashowych" dla inwestorów inwestujących w squasha lub chcących inwestowaćw squasha).

- inne atrakcje i imprezy towarzyszące zaplanowane na piątek (19.02) i sobotę (20.02) wieczorem.

Nową inicjatywą jest organizowany po raz pierwszy meeting dla inwestorów (seminarium squashowe),

które odbędzie się w położonym niedaleko hotelu.

W jego skład wejdą:

-  cykl spotkań / prezentacji producentów kortów do squasha,

- prezentacje  firm oferujących nowoczesne systemy wentylacji, grzania i klimatyzacji , oświetlenia jak również nowoczesnych systemów zarządzania klubem

- prezentacje czołowych producentów sprzętu do squasha

- spotkanie z przedstawicielami Polskiej Federacji Squasha, którzy zaprezentują możliwości współpracy  klubów z Federacją,

w tym m.in. system rozgrywek indywidualnych i drużynowych.

Uczestnicy będą mogli również zwiedzić krakowskie kluby squashowe ATLANTIC, Racqet, Alstar oraz nowy klub,w którym będą rozgrywane w/w turnieje,

co pozwoli zobaczyć im różne rodzaje obiektów squashowych, różne sposoby aranżacji wnętrz, jak również zainspirować w realizacji własnych projektów.

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych inwestowaniem w squasha na ten meeting, który pozwoli im w jednym miejscu w ciągu 2 dni połączyć przyjemne

(oglądanie zawodowego squasha kobiet i najlepszych Polaków oraz uczestnictwo w imprezach towarzyszących czyli piątkowym wieczorem muzycznym i sobotnim party turniejowym)

... z pożytecznym (prezentacje firm w jednym miejscu i czasie, obejrzenie klubów, etc).

Osoby zainteresowane uczestnictwem w seminarium (w którym udział jest bezpłatny a dodatkowo uczestnicy otrzymają preferencyjny pakiet cenowy na noclegi w hotelu , w którym  się odbędzie seminarium), proszone są o kontakt z organizatorem -  firmą MMSport , pod numerem 012 4253305 (zapraszamy od 04.01.2010 po przerwie świątecznej).