2017-03-20

Reprezentacja Polski na The World Games 2017

20.03.2017

The World Games to impreza organizowana cyklicznie co cztery lata (rok po igrzyskach olimpijskich), a jej początki sięgają 1981 roku. Po 12 latach Igrzyska powracają do Europy. Po raz pierwszy wystartują w nich zawodnicy Polskiej Reprezentacji Squasha.

The World Games 2017 czyli 10. Światowe Igrzyska Sportowe odbędą się w dniach 20 – 30 lipca 2017 we Wrocławiu. Stolica Dolnego Śląska, w ponad 20 obiektach sportowych, będzie gościć co najmniej 3500 tysiąca zawodników, reprezentujących ponad 100 krajów, startujących w 30 dyscyplinach. Turnieje Squasha rozgrywane będą od 24 do 28 lipca w Centrum Sportowym Hasta la Vista.

W minioną sobotę 18 marca podczas odbywających się w warszawskim klubie Kahuna Squash & Badminton konsultacji krajowych reprezentacji, Prezes Polskiej Federacji Squasha Tomasz Banasiak wraz z Trener Koordynator Reprezentacji Anną Jurkun dokonali wręczenia nominacji na The World Games 2017.

Reprezentacja Polski na The World Games 2017:
Magdalena Kamińska
Natalia Ryfa
Mateusz Kotra
Wojciech Nowisz

Sztab Reprezentacji Polski na The World Games 2017:
Anna Jurkun - Trener Koordynator Reprezentacji
Sjef van der Heijden – Trener
Maciej Treutz – Kuszyński – Fizjoterapeuta

Przygotowania do startu w The Wolrd Games 2017 wspiera Ministerstwo Sportu i Turystyki. Sponsorem reprezentacji Polski w Squashu jest McWil, Sponsorem strojów Reprezentacji jest Under Armour, a partnerem SquashTime.pl