2011-11-19

Rozstrzygnięcie przetargu na IMP 2012

Komisja Przetargowa Polskiej Federacji Squasha przekazała do Zarządu zwycięskie oferty z przetargu na organizację IMP 2012. Zarząd zdecydował, że największa impreza squashowa aktualnego sezonu – Indywidualne Mistrzostwa Polski 2012 – odbędzie się w poznańskim klubie My Squash. Oferent ten przedstawił najlepszą ofertę na kompleksową organizację IMP spośród 4 klubów, które przesłały swoje zgłoszenia do Biura PFS.

Kluby, które również przedstawiły swoje oferty to: wrocławski klub „Hastalavista”, „SO Sobota” z miejscowości Sobota oraz krakowski „Squash4You”.

Przy wyborze oferty My Squash Zarząd kierował się:

• doświadczeniem organizatora przy prowadzeniu dużych imprez,
  • pakietem STANDARD wynoszącym 10 zł (w tym 10 zł na PFS),

• znaczną kwotą wpłaty do PFS, pozwalającą Stowarzyszeniu na podjęcie działań dodatkowo uświetniających X-lecie PFS oraz promujących squasha przy okazji IMP,

• planowanymi działaniami oferenta, które gwarantują, że IMP będzie świętem squasha.

Biorąc pod uwagę bardzo niską opłatę startową zaproponowaną przez organizatora, Zarząd PFS postanowił dodatkowo zrezygnować z kwoty 10zł wpłacanej przez każdego zawodnika za udział w turnieju (OPEN i damskim). Wobec tego wpisowe na turniej w pakiecie STANDARD będzie wynosić 0zł.

Zwycięzcy gratulujemy!

Dziękujemy również pozostałym klubom, które przesłały swoje oferty oraz zapraszamy do udziału w kolejnej procedurze przetargowej na Finał Polskiej Ligii Squasha, czyli Drużynowych Mistrzostw Polski.