2016-04-15

Squash Zone Tour vol. 2, czyli w squasha może grać każdy!

W dniach 7-10 kwiecień 2016 roku w Szczecinie stanął szklany kort do gry w squasha. Tym razem kort stanął  w Galerii Kaskada. To była niezwykle udana, druga odsłona Squash Zone Tour pod patronatem Miasta Szczecin i Polskiej Federacji Squasha. Natomiast nad całym cyklem touru (Gdańsk-Szczecin-Katowice-Poznań) patronat objęło Ministerstwo Sportu i Turystyki.

Szczecińska edycja Squash Zone Tour 2016 w kilku liczbach to:

·        300 dzieci na lekcjach wychowania fizycznego na szklanym korcie,

·        3 dni treningów juniorów ze Squash Zone Akademii,

·        blisko 40 dorosłych zawodników w turnieju PFS EYE Squash Zone Cup PFS kat. B+,

·        ponad 60 juniorów w turnieju PFS EYE Squash Zone Cup PFS kat. B+,

·        kilkadziesiąt osób odwiedzających galerię, którzy weszli na kort biorąc udział w licznych  konkursach,

·        tysiące osób, które widziały kort lub słyszały odgłos odbijanej squashowej piłeczki lub konferansjera mówiącego o squashu.

Zapraszamy do zapoznania się z podsumowaniem na stronie poświęconej wydarzeniu: http://squashactive.pl/2016/04/11/squash-zone-tour-w-galerii-kaskada/

Zagraniczne madia o Squash Zone Tour i promocji squasha w wykonaniu Squash Zone Club: http://squashmad.com/breaking-news/squash-zone-tour-of-poland/

Kolejne edycje Squash Zone Tour w lipcu i w październiku w Katowicach i Poznaniu na które już teraz serdecznie zapraszamy !!!

Informacja prasowa Squash Zone Club.

06.04.2016

Polska vs Reszta Świata - SQUASH W GALERII KASKADA

Od czwartku do niedzieli (7-10.04.2016) w Szczecinie sportowe emocje w lokalnym klubie Squash Zone Club Centrum i Prawobrzeże, i na  szklanym korcie w Galerii Kaskada z udziałem  szczecinian, lokalnych graczy, czołowych polskich i zagranicznych zawodników!

W ramach inicjatywy promującej sportowy tryb życia, pod patronatem Ministra Sportu i Turystyki p. Witolda Bańki i Polskiej Federacji Squasha w Szczecinie zostanie przeprowadzony czterodniowy event potwierdzający, że w squasha może grać każdy.

W wiodących szczecińskich klubach i na squashowej szklanej arenie (do tej pory stawianej w Nowym Jorku, Rzymie, Kairze przy piramidach, Krakowie, Poznaniu i we Wrocławiu) usytuowanej w Galerii Kaskada, zostaną przeprowadzone poniższe działania:

1. Alternatywne lekcje Wychowania Fizycznego dla ponad 250 dzieci z lokalnych szkół.

2. Finały  turnieju open i damskim Polskiej Federacji Squasha w najwyższej randze w tym czasie w  zachodniopomorskim - turniej kategorii B+.

3. Finały turnieju juniorskiego pod Patronatem Polskiej Federacji Squasha- turniej kategorii B+. W turnieju wezmą udział dzieci już od 9 roku życia !

4. Dla Szczecinian i każdej chętnej osoby zostaną przeprowadzone liczne i atrakcyjne konkursy - na specjalnie przygotowanej siatce, na elektronicznym squashu i na szklanym korcie pod okiem wykwalifikowanego instruktora.

5. W weekend (piątek- niedziela) na szklanym korcie zmierzą się zawodnicy reprezentujący Polskę i resztę świata. To już kolejna potyczka tych drużyn. Zapraszamy do dopingowania biało- czerwonych.

Harmonogram wydarzenia dostępny na stronie:

Więcej informacji udziela:

Marcin Wójtowicz- organizator Marcin Wójtowicz

Tel. 608 524 389

e-mail: marcin.wojtowicz@squashzoneclub.pl

Informacja prasowa Squash Zone Club.

Cykl Squash Zone Tour 2016:

Squash Zone Tour 2016 r. vol.1 Galeria Bałtycka Gdańsk, czyli w squasha może grać każdy!