2011-05-04

Tomasz Banasiak w Zarządzie Europejskiej Federacji Squasha!!!

Z wielką radością mamy przyjemność poinformować, że decyzją delegatów krajów członkowskich Europejskiej Federacji Squasha podjętej podczas Rocznego Zebrania, które odbyło się 30 kwietnia 2011 r. w Helsinkach w Finlandii
Tomasz Banasiak
został powołany do Zarządu ESF na stanowisko Vice-President.

Od soboty, poza Tomkiem w skład nowego Zarządu wchodzą:

Hugo Hannes z Belgii – President,

oraz, jako Vice-President: Zena Wooldridge z Wielkiej Brytanii, Thomas Troedsson ze Szwecji i Jacques Fontaine z Francji. Skarbnikiem ESF pozostaje Peter Derrick z Wielkiej Brytanii.

Na zakończenie sobotniego spotkania z inicjacji Hugo Hannes delegaci podziękowali za pracę podczas trzech kadencji odchodzącej z Zarządu Marianne Grima ze Szwajcarii.

Tomasz Banasiak jest aktywnie związany z Polską Federacją Squasha niemal od samego początku. Od 2006 roku jest członkiem, a od 2009 roku Przewodniczącym Komisji Rewizyjnej Stowarzyszenia. Od 2006 roku jest również sędzią certyfikowanym przez Europejską Federację Squasha oraz członkiem Komisji Sędziowskiej PFS.

Powołanie Tomka do europejskiego Zarządu jest niewątpliwie jego dużym sukcesem osobistym, ale też i świadectwem dostrzegania przez kraje członkowskie ESF rosnącego zainteresowania squashem w naszym kraju. Wybór ten jest również związany z oczekiwaniami wpływu na rozwój tej dyscypliny poprzez osoby i instytucje związane ze squashem w takim kraju, jak Polska.

Serdecznie gratulujemy i życzymy Tomkowi wielu sukcesów oraz znakomitych efektów pracy w nowej roli.

Zarząd PFS