2010-11-09

Wręczono kolejne certyfikaty sędziowskie

Zarząd wraz z Komisją Sędziowską Polskiej Federacji Squasha mają przyjemność poinformować o wręczeniu kolejnych certyfikatów sędziowskich.

Jacek Hibner

dołączył do grona Sędziów z Certyfikatem Narodowym.

Jacek jest zainteresowany zgłębianiem zasad gry pojedynczej squasha od samego początku. Jest jednym z autorów polskiej wersji przepisów. Posiada certyfikat sędziowski wydany przez amerykańską federację squasha. W ostatnim czasie przeszedł pozytywną ocenę (assessment) dołączając w ten sposób do grona ośmiu sędziów certyfikowanych na poziomie narodowym.

W październiku 2010 roku zostało przeprowadzone szkolenie na Sędziów Klubowych w łódzkim klubie I’m Fit. Cieszymy się bardzo zainteresowaniem tym kursem oraz gratulujemy wszystkim, którzy zdali egzamin teoretyczny.

W wyniku przeprowadzonej w drugim etapie oceny umiejętności podczas turnieju S-Dent / Toya Cup w klubie I’m Fit w Łodzi

Justyna Cielecka

dołączyła do grona Sędziów z Certyfikatem Klubowym.

Tym samym Justyna jest pierwszą kobietą certyfikowaną przez Polską Federację Squasha.

Osoby, które zdały egzamin teoretyczny z przepisów zachęcamy do podchodzenia do oceny (assessment) umiejętności praktycznych.

Prosimy o kontakt wszystkich zainteresowanych oraz kluby, które chciałyby podnieść teoretyczną i praktyczną znajomość przepisów.

W obu sprawach można kontaktować się z biurem PFS lub z członkami Komisji Sędziowskiej.