2011-04-17

Za nami kolejne szkolenie sędziowskie

W piątek 1 kwietnia 2011 r. w lubelskim klubie SportsPark odbyło się kolejne szkolenie sędziowskie na stopień klubowy. Kurs został zorganizowany w ramach pierwszego Prince Squash Weekend promowanego przez klub oraz przez Polską Fundację Promocji Sportu.

Kolejnego dnia uczestnicy kursu przystąpili do egzaminu teoretycznego oraz do assessmentu sędziowania podczas turnieju kategorii B SportsPark Cup Open rozgrywanego w ramach ASB Tour, przeprowadzonego przez certyfikowanych przez Europejską Federację Squasha sędziów Arkadiusza Salińskiego i Tomasza Banasiaka.

Polska Federacja Squasha dziękuje organizatorom tego wydarzenia w Lublinie.

Do kursu przystąpiła rekordowa liczba 16 osób. Wysokie zaangażowanie oraz jakość przeprowadzonego szkolenie pozwoliła na zaliczenie egzaminu teoretycznego aż 13 osobom. Aktualna lista osób, które zdały egzamin teoretyczny znajduje się tutaja lista aktualnych sędziów klubowych jest tutaj.

Jacka Górniewskiego.

Cieszymy się bardzo wyjątkowym zainteresowaniem tym kursem oraz gratulujemy wszystkim, którzy zdali egzamin teoretyczny.

Jednocześnie zachęcamy osoby, które zdały egzamin teoretyczny z przepisów do podchodzenia do oceny (assessment) umiejętności praktycznych podczas turniejów organizowanych pod patronatem Polskiej Federacji Squasha w Polsce.

Prosimy o kontakt wszystkich zainteresowanych oraz kluby, które chciałyby podnieść teoretyczną i praktyczną znajomość przepisów.

W obu sprawach można kontaktować się z biurem PFS lub z członkami Komisji Sędziowskiej.

Na załączonym zdjęciu Tomasz Banasiak wręcza certyfikat Sędziego Klubowego Grzegorzowi Sowa z Zielonej Góry podczas turnieju NH Poznań Squash 360.pl Cup, który został rozegrany w poznańskim klubie SquashPark. Grzegorz uzyskał certyfikat na podstawie zdanego egzaminu i pozytywnej oceny sędziowskiej przeprowadzonej wcześniej w 2011 roku.

Tomasz Banasiak