2011-11-03

Zmiany kalendarza PFS na sezon 2011/12: II runda PLS, turniej kat. A w styczniu, finał PLS

Mamy przyjemność poinformować, że już niedługo, tj. w weekend 14 stycznia 2012 w warszawskim klubie Kahuna odbędzie się konferencja trenerska Europejskiej Federacji Squasha zorganizowana wspólnie z PFS i prowadzona przez trenerów ESF, przeznaczona dla doświadczonych trenerów z Polski i innych krajów. Osobna informacja na ten temat pojawi się wkrótce.

Spodziewamy się na niej kilkudziesięciu osób, w tym goście z zagranicy, ale również sporej grupy Polaków związanych z tematyką trenerską, dla których będzie to niewątpliwie nowe doświadczenie i szansa zdobycia dodatkowej wiedzy. PFS planuje pomóc poprzez częściowe dofinansowanie kosztów ich udziału.

W związku z wyborem takiego terminu konferencji przez ESF, a także w celu umożliwienia polskim trenerom udziału w tej konferencji, zdecydowaliśmy o zmianie planowanych imprez w styczniu.

Ponadto, po przeanalizowaniu ogłoszonego niedawno harmonogramu rozgrywek EURO2012, stwierdziliśmy, że zarezerwowany wcześniej termin finału PLS może stać w konflikcie z odbywającymi się w Polsce meczami ćwierćfinałowymi tego turnieju, dodatkowo potencjalnie związanymi z występem polskiej kadry piłkarskiej.

W związku z powyższym, Zarząd postanowił o wprowadzeniu następujących zmian w kalendarzu imprez sportowych w sezonie 2011 / 2012:

• II runda rozgrywek Polskiej Ligi Squasha zostaje przełożona na dzień 07.01.2012r.,
  • turniej kat. A we wrocławskim klubie Redeco, po uzgodnieniu z Organizatorem, będzie rozegrany tydzień później, tj. w dniach 21-22.01.2012r,
  • Finał Polskiej Ligi Squasha (Drużynowych Mistrzostw Polski) zostanie rozegrany w weekend 29-30.06.2012

Jesteśmy przekonani, że niniejsze zmiany będą dogodniejsze dla miłośników squasha, a jednocześnie przepraszamy, za ewentualnie mogące wystąpić trudności w związku ze zmianą terminów.

PFS